vrijdag 29 maart 2013

Whale Watching

Gisteravond was ik net gestart met het maken van een Italiaans gerecht (spinazie, zalm, parmezaan met pasta) toen Mark belde. Recht voor ons op de Atlantische Oceaan zouden zich walvissen ophouden, zo tipte hij ons. Naar alle waarschijnlijkheid Humpback Whales, de Bultrug Walvis.

Met verrekijker en videocamera spoedden wij ons naar het bovendek, ons prachtige uitkijkpunt over de Oceaan. Mark had goed uitgelegd in welke richting we het zouden moeten zoeken. 
Al na enkele seconden werden we verrast door hun niet te missen aanwezigheid. Fonteinen water als gevolg van hun uitademen, het slaan van borstvinnen op het water en indrukwekkend lange ruggen net boven het wateroppervlak. Wat een feest!

Aanzienlijke hoeveelheid uren hebben we getuurd over die Oceaan die ons aan alle kanten omringt, maar nooit was het ons gegeven onze grote zeevrienden te spotten. En dat terwijl we inmiddels al bijna drie jaar op het eiland werken en leven en hoegenaamd op die grote Oceaan wonen. 

Nu was daar dus het moment! 'Taillobbing' en flipper slapping' toonden ze ons. En natuurlijk hoop je op een 'breaching', maar daarvan was geen sprake. Desalniettemin bijzonder genoten van dit unieke moment. Wat mij betreft mogen ze vaker komen buurten.Leuke feiten over de bultrug. 

De zang van een Bultrug. Echt even luisteren!

En dan nu onze eigen producties ;-)

In het eerste filmpje zie je hoe de whales ook de aandacht wisten te trekken van een piloot die op dat moment boven hun gebied vloog. Na een duikvlucht weer optrekken.


Daarna volgen 'flipper slapping' en de zo bekende uit-adem-fonteintjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten