zaterdag 20 april 2013

Aventurijn MalaMet heel veel geduld en veel plezier heb ik de afgelopen weken gewerkt aan deze Aventurijn-Mala, welke vandaag zijn voltooiing kreeg. Ik ben zelf blij met het eindresultaat. 

Het proces van idee-vorming, het zoeken naar juiste vorm- en kleurstelling en het vervaardigen van het snoer verliep heel vloeiend, als het ware vanzelf. De Mala leek zichzelf te vormen, hetgeen een bijzondere ervaring vormde. Het handwerk in opperste concentratie geeft vreugde!

De in totaal 108 paars-chocoladebruine (met een vleugje mauve) Aventurijn kralen zijn geregen op maar liefst vier extra sterke draden. Zo kan ook deze Mala een leven lang mee. De  Mala is voorzien van een exclusief handgemaakt en versierd zilveren haakslotje (2 cm). Dit slotje vormt samen met de zilveren 109e kraal in Balistijl (de Guru of Sumeru kraal) de eye-catcher van het snoer. De Sumeru is het begin-, eind- of keerpunt van de Mala en 'mag' niet als gebedskraal worden gebruikt. Het slotje is aan weerszijde voorzien van een extra zilveren kraaltje (5 mm kraal). 

De totale omtrek van de Mala is 93 cm, exclusief een zilveren hanger waaraan twee prachtige micro 'Lettered olive' (schelpjes), een beeldschoon 'Braziliaans koffieboontje (te gek dat ik dit schelpje vond!) en een extra Aventurijnkraal op zilveren stift zijn bevestigd. Alle schelpjes zijn door mij gevonden aan de Caribbean kust. 

De Mala kan op diverse manieren gedragen worden. Het zilveren hangertje kan op sierlijke wijze in de nek gedragen worden, waarbij het slotje en Sumeru aan de voorzijde gedragen worden.  Of andersom. De Mala kan door het haakslotje ook dubbel om de nek gedragen worden, waarmee het snoer wordt ingekort.

Aventurijn komt van het Italiaanse woord aventura, hetgeen toeval betekent. Bijzonder omdat tijdens het ontwerpen en vervaardigen van deze Mala zich een aantal heel leuke toevalligheden voordeden voor wat betreft perfect kleurmatch, rijg-strategie en Sumeru kraal en slot-afstemming.

Aventurijn is een kwarts, veelal groen van kleur, maar kan ook oranje, bruin, paars of grijs zijn. De steen geeft rust, werkt kalmerend (ook voor de huid), beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. Stimuleert tolerantie, geduld en enthousiasme, het bedenken van idee├źn en het gevoel van creativiteit. 

Materiaalkeuze
Aventurijnkralen, 8 mm
Sumeru kraal in Balistijl, 9 mm, 925 Sterling Zilver
Extra zilveren kraaltjes, 4,5 mm, 925 Sterling Zilver
Handgemaakt haakslotje, lengte 2 cm, 925 Sterling Zilver
Montageringetjes, 925 Sterling Zilver
Extra Aventurijnkraal op zilveren stift aan zilveren (nek)hangertje
1 Schelpje: Pusula Pedicula (Brazilaans koffieboontje, gevonden aan de kust)
2 Schelpjes: Olividae (olijfhorentjes, gevonden aan de kust)
Totale lengte (omtrek) Mala is 93 cm

Fotoserie Mala Aventurijn
Beeld wordt vergroot door erop te klikken

1 opmerking:

  1. Weer heel mooi. Happinez zou contact met je moeten zoeken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen