woensdag 15 mei 2013

We vissen allemaal in dezelfde vijver


De 'Magnificent Frigatebird' is de één na grootse zeevogel op Sint Maarten en wordt meestal hoog cirkelend boven het water gezien. Vaak in grote groepen nabij specifieke locaties, waarbij je ze voedsel ziet stelen van kleinere vogels, in het bijzonder de 'Laughing gull'. De lokale benaming voor deze vogel is 'Scissorsbird' or 'Man o'War' (vernoemd naar een lokaal rif, waar de 'Frigatebird' veel vist).
De 'Laughing Gull' komt veel voor gedurende de zomer maanden, wanneer het soort broedt op Pelican Key en waarschijnlijk op andere lokaties. In zwermen worden ze gezien in getijde-gebieden, scharrelend nabij populaire stranden en afvalbergen. Gedurende de wintermaanden (jawel, die hebben we op Sint Maarten met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 graden!) wordt de 'Laughing Gull' veel minder gezien. Het zijn arme jagers, die je ziet landen nabij pelikanen in een poging voedsel uit hun bekken te grissen. 


De 'Homo Sapiens', verspreid over de gehele wereld, levend op alle continenten behoudens Antarctica. Leeft van handel in voedselproducten verkregen uit landbouw, veeteelt en visserij. Een in de kern sociaal en communicerend wezen dat aan verregaande mondialisering ten onder dreigt te gaan. Zijn innerlijke drang tot het verkennen van ruimte, met behulp van zelf ontwikkelde vliegmachines in combinatie met zijn aangeboren talent tot het maken van astrale reizen, sluit een ontwikkeling richting 'Homo Galacticus' in de nabije toekomst niet uit.
Foto's Niels H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten