zondag 7 juli 2013

Geen hond in de pot

Vanochtend heerlijk lang uitgeslapen en gezellig samen ontbeten. Na het ontbijt appels gesneden voor de ezels en alvast de groenten gesneden voor onze eigen spaghetti. De schillen, paprikarestjes en boondopjes aan onze Iguana's geschonken. Inclusief twee extra bananen. Daar smullen ze van. 

Ondanks de grijze luchten en het komen en gaan van regenbuien en zon, met een volle 20 liter can op op pad gegaan. Fris water voor de dorstige ezels en paarden en verlaten honden die we onderweg ontmoeten. Zo voeren we al enkele weken een prachtige middenformaat viervoeter, met black en tan coat en een prachtig gebit. Hoogstwaarschijnlijk recent door zijn baas achtergelaten in het natuurgebied nabij de Franse kust. Een hond die naar onze inschatting een aantal goede eerste maanden van leven heeft gekend, gelet op zijn lieve en benaderbare karakter. 
'Clever' heet hij. 

Die naam is hem gegeven door een buitengewoon vriendelijke Franse inwoonster van het eiland die we vandaag ontmoetten na onze gebruikelijk weekend hike-tocht. We reden op de onverharde weg langs de kust toen we Clever weer zagen struinen. We stopten en gaven Clever zijn maaltje en vers water. Hij was gelukkig weer in betere doen. Gisteren oogde hij ziek, onwel en verdroeg net als een mens even geen extra aandacht en voedsel. Vandaag waren we weer maatjes. 

Net toen we op het punt van vertrek stonden, passeerde ons die Fran├žaise die Clever zijn naam had gegeven. Ze vroeg ons of we hem wilden adopteren, omdat zij net als wij vermoedde dat hij door zijn baasje was verlaten. We legden uit dat het houden van grotere huisdieren (honden) absoluut niet toegestaan is op onze condo, maar dat ook wij voor Clever zorgden door het geven van eten en vers water bij onze ontmoetingen. Zij deed hetzelfde, op een vaste plek bij de heuvels waar de ezel-kudde zich ophoudt. Omdat Clever al heel snel begreep dat het zijn voederplek betreft, had hij de naam Clever gekregen.

Omdat de Francaise binnenkort een maand off-island zal zijn, hebben wij haar toegezegd de vaste zorg voor Clever over te zullen nemen. Na het doen van deze belofte, spoedden we ons naar onze ezels die zich in de middag tegen de regenbuien schuil hielden. Nu stonden ze in het zicht. Alsof ze wisten dat we onze waar nog aan de man wilden brengen. De jonge Franse ezelman was zelf ook aanwezig, met zijn hond 'Socrate'. Bezig met zijn paarden. 
Socrate, zijn kleine, lieve zwarte rat kent ons al aardig en weet inmiddels dat er bij ons altijd wat te scoren valt. En dat doet het goed bij honden als je vrienden wil worden. Kreeg van Socrate zowaar een kus (lees lik) op mijn wang bij vertrek. De kleine zwarte wijsgeer... een waar charmeur die Socrate.

Het was vandaag de dag van de hond, want tijdens onze hike-tocht zagen we vanaf een paar honderd meter, na weken afwezigheid de wilde hondenroedel weer. Ze genoten prinsheerlijk op het natte gras van de heuvels, waar normaliter de free flight mannen opstijgen voor hun adembenemende vluchten. Voor free flights was het weer vandaag te onstuimig. Geen vogel met kunststof vleugels te ontdekken dus. Wel enkele Meeuwen, Reigers en American Oyster Catchers. Het echte vliegwerk dus. Hun aanwezigheid belooft vaak een gift. Dat wow-moment kwam! Wat een gift!

Bij thuiskomst onszelf verwend met heerlijke spaghetti. Niet zomaar spaghetti, spaghetti a la Hedy. De groenten stonden al gesneden in de koelkast. Het werd dus een gezellig, ontspannen gezamenlijk koken. Natuurlijk nog nagepraat over die geweldige vondst en de trouwe viervoeters. De schatten! 
De spaghetti smaakte verrukkelijk!

Clever, take care friend!


Video Clever


En dan is daar nog die clan, 'wild dogs'
Video Clan

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi verhaal.
    Naar die mandie zijn hond achterlaat en zich nu maar moet zien te redden. Gelukkig zijn jullie er en de Francaise.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik bedoel dat de hond zich moet zien te redden. Wanneer ik het terug lees is het net of ik de man bedoel.

    BeantwoordenVerwijderen