zondag 30 maart 2014

"Shelter Me Postcards", Part I

Emma was vandaag ziek. Behoorlijk ziek. Wij waren er ziek van. We maakten ons zorgen. Emma wist niet waar ze het zoeken moest. Liep met haar staartje tussen haar achterpootjes heen en weer het huis door. Zocht bescherming dicht bij ons. Op onze schouders, schoot, in onze armen. Tussen alle akelige momenten van braken en meer in. We wensten dat ze kon praten ...

Niels werd stiller, ik voelde me gespannen. Toch maar het emergency nummer bellen van Animal Hospital? Daartoe besloten we. Emma's gedrag was zo anders dan anders. We vreesden uitdroging. Zou ze ergens iets giftigs gegeten hebben, of salmonella hebben opgelopen door het eten van een Iguana poepje? We voelden ons onzeker en machteloos. Zo kenden we Emma niet.

Het emergency nummer werd niet beantwoord. Best vreemd voor een emergency nummer. Nog eens een poging, weer geen respons. Dan maar uitwijken naar een andere praktijk, stelde Niels voor. Ook een emergency nummer. Opnieuw géén respons. Blijkbaar een gemeenschappelijke dierenartspraktijk-BBQ ergens aan het strand, dachten wij...

Na ruggespraak met een Wijze uit Nederland, Emma rijstewater, klein beetje rijst en gekookte stukjes kip gegeven. Het is namelijk van groot belang bij Chi's hun bloedsuikerspiegel goed op peil te houden. 

De dag is bijna verjaard. Eindelijk ligt onze kleine ziel rustig te slapen op mijn schoot. Krijg de kramp in mijn benen, maar zal niet bewegen, want slapen op een veilige schoot doet goed. Vandaag aan huis gekluisterd geweest, maar het bracht me wel tot het vormgeven van 'Shelter Me Postcards'. Stillevens van de schelpen uit onze privé collectie. Ze poseerden gewillig. Alsof ze aanvoelden dat we wat steun en geborgenheid konden gebruiken. Een uitwerking van het plan volgt. 

Hoop dat de drukkerij morgen wel telefoon beantwoordt... 

Slaap lekker, lieve Emma! Morgen weer gezond op!


1 opmerking:

  1. Gelukkig is alles weer goed met Emma. Wat een narigheid, zo'n klein hondje en dan zo ziek. En ook 2 bezorgde baasjes. Wat raar van die emergency nummers, daar heb je wat aan, zeg.

    Wat een mooie heldere foto's van de schelpen. De foto's worden steeds mooier.

    BeantwoordenVerwijderen