dinsdag 14 oktober 2014

Tropical Storm raakt Sint Maarten als Hurricane Gonzalo

Een eerste blik ...

Boten die op de rotsen liggen, airco-units die losgerukt zijn op het topdek, balustrades waar delen van ontbreken, ramen die opengeslagen zijn, een voordeur van een appartement die het heeft begeven, waterschade aan plafonds en wanden van units. En meer. Dat is de stand die we vanochtend na ontwaken opmaakten in onze directe woonomgeving. En hoe het met de rest van ons eiland is gesteld, blijft vooralsnog een vraagteken. Internet- en telefoonverbindingen werken niet of slecht. Nieuwsupdates nog niet beschikbaar. Een wonder dat ik met de nodige hickups nog kan bloggen.

Gonzalo heeft ons gisteren in de avonduren heftig geraakt. We hebben een aantal zeer spannende momenten ervaren in ons appartement dat direct aan de Atlantische Oceaan ligt. Met name de uren tussen zes en acht waren erg enerverend. De kracht van Gonzalo boezemde angst in. Meer dan de kracht die Earl destijds meenam op zijn route. 

Blaren op de handen van het dweilen met de kraan open, want daar leek het op. Alle zeilen bijgezet bij het voorkomen van een doorbraak van onze voordeur. Daar stond het monster met volle kracht op te beuken. 

Nu eerst een ontbijt, kopje thee en bijkomen na het uitwisselen van ervaringen met buren. Later op de dag, of misschien eerst morgen het grote puinruimen. Geen water uit de kranen meer. Er is een stilte voor en na de storm. Inmiddels schijnt hier de zon weer. 

Foto's dinsdag 14 oktober 2014 'Gonzalo'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten