woensdag 13 juni 2018

Verbloemd

Tijdens het indelen van mijn tuin, waarmee ik eind maart dit jaar startte, maakte ik foto's van het prille begin. Vandaag de foto's weer even opgezocht voor het leuke vergelijken. Zoiets als jeugdfoto's bekijken en zien dat de tijd zijn werk heeft gedaan. Wat zag ik Toen en wat zie ik Nu? 

Ik werd echt verrast door de zichtbare verschillen. Van piepplant naar bijna volwassen struik of klimmer, slinger met bloei: Lavendelplanten, Kamperfoelies, Toscaanse Jasmijn, Muntplant die ons heerlijke thee schenkt en een tweetal Vlinderstruiken ...

Wat een groeikracht kent de natuur. Ik had de afgelopen weken wel de wind in mijn zeilen met veel volle zon op de grond en zo nu en dan regen en de zegen van boven. En met het inzetten van goede irrigatie - de ouderwetse gieter met broes - voor de droge dagen, schiet echt alles uit de grond.

Begin april plantte ik de vlinderstruiken ('Black Knight)', waarbij ik eind vorige week al duidelijk het begin van versluierde pluimen zag. Best snel. En dat maakt blij. Maandag was het dan zover. Mijn wachten werd beloond. De eerste donkere bloempluimen werden bezocht door wilde bijen. De Black Knight trekt op papier van alle vlinderstruiken de meeste vlinders, maar papier is geduldig. 
Geduld wordt ook van mij gevraagd. De vele koolwitjes niet meegeteld, ik heb nog geen vlinder met kleur gezien. Misschien is het daarvoor nog te vroeg.Vlinderstruik Black Knight, 12 juni 2018


Geen opmerkingen:

Een reactie posten