Ik had me al helemaal genesteld in het zomergevoel met de recente warme, zonnige meidagen op rij. Door de striemende weeromslag werd direct aan mijn weerstand gerammeld. 's Ochtends bij het wakker worden moet mijn lichaam nu als een oud dieseltje weer even op gang komen. En niet alleen mijn conditie maar ook mijn humeur blijft wat achter met grijze wolken en regenbuien die elkaar blijven opvolgen.Tijd voor actie.Het buitenleven staat nu even on hold, maar binnen is er genoeg te beleven. Ik besluit in mijzelf en mijn keuken vandaag het 'Dolce Vita' op te wekken, met het zelf maken van 'Pomodori Secchi' (zongedroogde tomaten), 'Pesto Rosso' (rode pesto) en 'Sposami Pollo' (Marry me chicken)'.Ik heb er zin in. Aan de gang dus ...De keuken en kamer vullen zich op dit moment al met heerlijke geuren van cherrytomaten, tijm, knoflook en olijfolie. Deze combinatie op de bakplaat in de oven zal tot het ultieme eindresultaat moeten leiden, de Pomodori Sechi'.
Een deel ervan gebruik ik vanavond voor het maken van het hoofdgerecht, de Sposami Pollo en als ik dan toch bezig ben, maak ik ook maar direct de Pesto Rosso voor bij de rode wijn.Toeval of niet, maar buiten laat de zon zich ook weer kort zien! Vanuit de kamer zie ik hommels zich tegoed doen aan het bloeiende Bijenbrood en het Koolzaad. Ook zij houden van zon en lekker eten.Volgens de legende gaat de man voor zijn geliefde bij een goed geslaagde 'Sposami Pollo' direct op een knie voor een gemeend aanzoek. Dat zal het vanavond niet worden, maar wel een Dolce Vita aan tafel en op het bord. Hij weet nog van niets.'Bene' ..., even in de oven kijken of de tomaten zich al een beetje gewonnen geven. De warmte doet het werk.28 mei 2025, Hedy

Geen opmerkingen:
Een reactie posten