vrijdag 30 augustus 2024

Grote Spirit

"Een Vredig hart is de schuilkelder voor het Leven."

 

 

Prophecy Rock

 

Nabij Oraibi, Arizona, is een rotsrekening te vinden die bekend staat onder de naam Prophecy Rock (profetieën rots) die vele Hopi profetieën symboliseert. De interpretatie luidt:

 

De grote menselijke figuur aan de linker zijde is de Grote Spirit. De boog in zijn linkerhand vertegenwoordigt zijn instructies aan de Hopi om hun wapens neer te leggen. De verticale lijn aan de rechterzijde van de Grote Spirit is een tijdschaal in duizenden jaren. De punt waar de Grote Spirit de lijn aanraakt is het tijdstip van zijn terugkomst.

 

“Het levenspad”opgetekend door de Grote Spirit scheidt het lagere, smalle pad van oneindig Leven dat in harmonie is met de natuur, van de brede bovenweg van de ‘s mensen wetenschappelijke vooruitgang. 

 

De strook tussen de paden, boven het kruis, geeft de komst weer van de blanke; het Kruis is dat van het christendom. De cirkel beneden het kruis vertegenwoordigt het eindeloze Pad van Leven.

 

De vier kleine mensfiguren op de bovenste weg vertegenwoordigen op één niveau de vorige drie werelden en de huidige; op een ander niveau tonen de figuurtjes dat sommige van de Hopi het pad van de blanke zullen lopen na te zijn verleid door zijn glamour.

 

De twee cirkels op het lagere Pad van Leven zijn de “twee grote opschuddingen van de Aarde” (WW-I en WW-II). De swastika in de zon en het Celtic kruis vertegenwoordigen de twee helpers van Pahana, de Ware Blanke Broeder.

 

De korte lijn die terugdraait naar het rechte Pad van Leven is de laatste kans voor de mens om terug te keren naar de natuur voordat de bovenste weg desintegreert en oplost. De kleine cirkel boven het Pad van Leven, na de laatste kans, is de Grote Reiniging, waarna het graan pas weer in overvloed zal kunnen groeien als de Grote Spirit is teruggekomen. En het Levenspad loopt almaar verder…..

 

Het Hopi schild in de rechter benedenhoek symboliseert de Aarde en de Four-Corners streek waar de Hopi zijn gespaard. De “armen” van het kruis vertegenwoordigen ook de vier richtingen waarin zij migreerden volgens de instructies van de Grote Spirit.

 

De punten vertegenwoordigen de vier kleuren van het Hopi koren, en de vier raskleuren van de mensheid.

 

 

Want de Aarde is onze Moeder

 

Als walvissen en dolfijnen dood aanspoelen aan de kusten, 
zwermen sprinkhanen de oogsten verslinden, 
legers mieren verdwaasd rondtrekken, 
trekvogels niet meer weten hoe ze moeten terugkeren naar hun plek van vertrek, 
bijen en vlinders uitsterven door vergiftiging van bloemen en bomen, 
als vele soorten planten en dieren zich terugtrekken uit het leven, 
weet dan blanke broeder, dat de laatste dagen van de aarde zijn aangebroken.

Besef dat de boodschap die uw rode broeders u brengen om de aarde en alle levende wezens lief te hebben de enige mogelijkheid is tot overleving. 

De aarde is onze moeder en als u haar blijft verkrachten en leegroven, 
zal ze binnen honderd jaar haar kracht tonen. 
Dan zullen de aarde en de zee gaan beven, 
de rivieren als ratelslangen woest met hun staart slaan, 
zal de droogte uw oogst doen mislukken 
en zullen oorlogen over heel de wereld razen. 
Water zal uw land binnenstromen 
en hete, roodgloeiende modderstromen uit vuurspuwende bergen zullen over uw huizen komen. 

Als u deze verschijnselen ziet, weet dan blanke broeder, dat een terugweg niet meer mogelijk is.

Big Eagle, 
opperhoofd van de Eagle-clan der indianen, 
in een toespraak tot het blanke opperhoofd van Washington op 4 juli 1912.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten