woensdag 24 juli 2024

Het onmogelijke gebeurt dan ...

Vrijdag 19 juli jl werd een dag om in te lijsten. Een schilderijlijst van het oude gilde in vroeg-barokke stijl zou niet misstaan. Uitbundig, rijk, dé omlijsting voor deze bijzondere dag.

Een zachte, geruisloze, wat gedempte zomeravond lokt me het bos in. Eten op, vaat klaar, lopen en stil mijmeren. Zitten en kijken. Dromen en luisteren in het flauwe, zwakke licht van die avond waarop alles lijkt te kloppen. 

Op sommige momenten weet je gewoon dat het hemels geluk op je schouders rust en mee vorm geeft aan het verfraaien van de dag: Een avond vol droomvogels, met de vleugelslag van de Keizersmantel die 's middags langsvloog nog voelbaar op de blossige wangen.

De verleiding is na zulke ervaringen groot te menen dat je in ieder geval één dag voor het geluk geboren bent. Zo'n dolce vita dag, maar zonder de onder de oppervlakte sluimerende twijfel, verveling of verwarring van het bestaan.

Ik werd ondergedompeld in een fly-by van soorten, waarbij het goed mogen zien van het volwassen Kneu-mannetje (en juveniel) en niet op de laatste plaats een volwassen Goudvink mannetje mijn wereld even op kop zette. Ik wachtte al zolang op deze twee snavelsnuiten. Met deze vogels word je een geluksvogel!


Goudvink mannetje (volwassen)




Kneu mannetje (juveniel ) 





Kneu mannetje (volwassen)









Kneu vrouwtje (volwassen)

19 juli 2024, Hedy 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten