zaterdag 14 oktober 2023

Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw, Indigo en Violet

14 oktober 2023, Hedy 

Van Zaterdag 29 oktober op zondag 29 oktober gaat de wintertijd weer in. De meteorologische winter gaat al op 1 december in. Op 21 december gaat het echte winterseizoen van start. Het seizoen waarin het leven in diepe rust en stilte verzonken is, komt nu met rasse schreden dichterbij.  

Ik heb geen hekel aan de winter. Vooral schrale, zonnige dagen hebben wel wat. Toch moest ik vandaag buiten wel weer even wennen aan de wind die van de weeromstuit zoveel killer aanvoelde. Een sjaal bleek bruikbaar. De combinatie zonnestralen en buien zorgden vandaag op verschillende plekken voor fijne kleurbogen. 

Zelfs nu we het kleurenfenomeen aan de hemel en het onderscheiden van kleuren wetenschappelijk kunnen verklaren, blijft het zien van een regenboog een speciaal effect hebben op de mens. Ik stel me zo voor dat het regenboogeffect toen men nog geen weet had van het ontstaan magische proporties had. Een teken van de Goden, een brug naar de hemel, of zelfs een Godin met de naam Iris die zich liet zien.

De pot met Goud moet nog gevonden worden. Ergens aan het einde van de boog. Inmiddels weten we dat die zoektocht gestaakt kan worden, omdat de boog eigenlijk een cirkel is. 









14 oktober 2023, Hedy 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten