zaterdag 30 september 2023

Noach


23 september 2023, 20:00 uur

Toch wel allerdroevigst als je tijdens een wandeling getuige wordt van een jong eekhoorntje dat door krachtgebrek en een duidelijk tekort aan klimervaring tot twee maal toe uit de boom valt. De tweede val met ogenschijnlijk fatale afloop. Een doffe klap vanaf drie meter hoog. Die kwam binnen, kan ik je zeggen. Het diertje lag roerloos als dood tussen de takken.

Dan rest maar één ding, bellen met de dierenambulance. De vriendelijke en behulpzame dame aan de lijn, verwees door naar een opvangcentrum voor inheemse wilde dieren. Opnieuw bellen vanuit het bos en met de zeilen bol, zorgen voor een doosje bij het dichtstbijzijnde hotel. Het moeilijkste deel bleek het vangen van het inmiddels bij kennis gekomen diertje dat duidelijk verward en versuft alsnog probeerde de benen te nemen. Onmogelijke missie, gelet op de klap die het diertje had geïncasseerd

Een lange autorit volgt, met de nodige zenuwen, want hoe houd je al rijdend een wild diertje als het door angst en adrenaline wil vluchten in een kartonnen doosje?

Een enorme opluchting volgt, als dan op de plaats van bestemming na een lange autorit een engelenontvangst wacht. Direct weet en voel je, hier maakt Noach kans, hier is hij op de juiste plaats voor de juiste verzorging. 

Bij vertrek dan zelf toch nog even verwarring en tranen voelen, omdat het lijkt alsof je een kind voorgoed achterlaat bij 'vreemden'. 

De ontvangstengel sprak geruststellende woorden. Jonge eekhoorntjes (net van de moeder af) hebben het in deze tijd van het jaar in het wild moeilijk. Gelukkig blijkt het soort taai en is er redelijke kans van opveren. Hoop waar je je aan vast mag houden.

Bij thuiskomst nog volop bezig met het gebeuren in hoofd en hart, direct een mail verstuurd en een donatie voor de verzorging geregeld. En dan volgen enkele spannende dagen van wachten op een teken van leven, met een regelmatig terugkerende overpeinzing: Gaat 'onze Noach' het redden? 

Een bezoek aan de site (https://opvangnoach.nl) leert dat Petra en Toon Lesterade al jaren fantastisch werk doen! Respect.






27 september 2023 19:15 uur

Hallo Hedy,

 

Inmiddels zit de kleine eekhoorn van jullie in gezelschap van 2 andere kleintjes ongeveer even oud uit Almelo.

Ze doen het goed samen, het is de vraag of ze voor de winter nog uitgezet kunnen worden omdat ze natuurlijk de mogelijkheid moeten hebben nog een wintervoorraad aan te leggen.

Anders overwinteren ze hier in een grote ren en gaan ze in het voorjaar vrij.

Weet straks niet meer wie welke is maar we zullen het volgende groepje eekhoorntjes wel in die regio uitzetten.

Bedankt voor de bijdrage namens de beestenboel hier en blijf genieten van al het moois om ons heen.

 

Samen kunnen we het verschil maken, fijne avond!

 

Groetjes Petra




Geen opmerkingen:

Een reactie posten